EFA Trimmer 130D

Lekkie urządzenie na sprężone powietrze, do ręcznej obróbki mięsa; wołowiny, cielęciny, baraniny, jagnięciny, koniny, wielbłądziny, drobiu i ryb.

Średnica tarczy tnącej: 130 mm
Prędkość obrotowa: 1400 obr. / min.
Poziom emisji hałasu: max. 88 dB(A)
Zużycie powietrza podczas pracy: 300 l / min.
Ciśnienie robocze / sieci: 6 bar
Moc urządzenia: 200 W
Długość węża zasilającego: 2,5 metra
Waga: 0,9 kg

Zastosowanie / przeznaczenie:

  • czyszczenie kości wieprzowych oraz wołowych, celem odzyskania znacznych ilości wysokiej jakości mięsa
  • do ręcznego oczyszczania mięsa z nadmiaru tłuszczu (np. szynki, łopatki), korpusów indyczych, itp., itd.
  • trybowanie drobiu (np. udka drobiowe), plastrowanie słoniny, łososia (końcówki z regulowaną głębokością cięcia)
  • wycinanie ucha środkowego, gałki ocznej, usuwanie łoju, wyciąganie polędwiczki wieprzowej i wielu innych czynności
  • do profesjonalnych zastosowań w średniej wielkości oraz dużych zakładach przetwórstwa mięsnego / ubojniach

Zalety urządzenia do trymowania EFA Trimmer 130D:

  • lekkie, ergonomiczne, łatwe w obsłudze i bezpieczne w rozważnym zastosowaniu
  • wysoka moc i niezwykła efektywność sprawdzonej już konstrukcji napędu pneumatycznego
  • praktycznie bezwibracyjne praca urządzenia
  • proste w utrzymaniu w czystości, higieniczne

Urządzenie spełnia wszelkie normy UE, m.in. normy związane z Bezpieczeństwem i Higieną Pracy.