Proste w obsłudze urządzenie do ręcznego i efektywnego cięcia mięsa. Zwierzęta: woły, krowy, cielaki, byki, owce, jagnięta, barany, konie, wielbłądy.
Długość całkowita urządzenia: 380 mm
Szerokość / długość cięcia: 190 mm
Prędkość rotacji / cięć noża: 22000-24000 cykli / min.
Posuw noża, skok noża / Hub: 6 mm
Poziom emisji hałasu: 76 dB(A)
Moc urządzenia: 250 W
Rozmiar przyłącza: G 1/4″
Długość załączonego szlaucha: 4 metry
Zalecany przekrój szlaucha min.: 6 mm
Zalecana długość szlaucha min.: 0,6 metra
Ciśnienie robocze / sieci: 5,5-6 bar
Zużycie powietrza podczas pracy: 200 l / min.
Waga: 0,750 kg
Zastosowanie / przeznaczenie:
- do ręcznego oraz niezwykle efektywnego przecinania różnego rodzaju mięsa w warunkach produkcyjnych
- zwierzęta hodowlane; bydło rogate, tj. woły, krowy, byki, cielęta, a także barany, owce, jagnięta, konie, wielbłądy
- do profesjonalnych zastosowań w różnej wielkości zakładach przetwórstwa mięsnego
Zalety noża pneumatycznego EFA Knoll PLE 16:
- lekki, przenośny, prosty w obsłudze
- operuje się nim prawie jak zwykłym nożem
- praktycznie bezwibracyjna praca (maksymalne tłumienie drgań urządzenia)
- łatwy do utrzymania w czystości
- ma małe zużycie powietrza i niski poziom hałasu
- wysoka wydajność cięcia w stosunku do masy noża (ekonomiczna konstrukcja)
- zabezpieczenie przed niepożądanym, przypadkowym włączeniem urządzenia
Urządzenie spełnia wszelkie normy UE, m.in. normy związane z Bezpieczeństwem i Higieną Pracy.