Lekkie urządzenie zasilane prądem elektrycznym, do ręcznej obróbki mięsa; wołowiny, cielęciny, baraniny, jagnięciny, koniny, wielbłądziny, drobiu i ryb.
Długość całkowita: 260 mm
Długość uchwytu: 95 mm
Szerokość uchwytu: 34 mm
Szerokość głowicy roboczej: 92 mm
Średnica tarczy tnącej: 90 mm
Prędkość obrotowa: 1400 obr. / min.
Poziom emisji hałasu: max. 88 dB(A)
Pobór prądu max.: 0,85 A
Napięcie zasilania: 230 V
Moc urządzenia: 390 W
Klasa zabezpieczenia: IP 65
Waga całkowita: 12,0 kg
Zastosowanie / przeznaczenie:
- czyszczenie kości wieprzowych oraz wołowych, celem odzyskania znacznych ilości wysokiej jakości mięsa
- do ręcznego oczyszczania mięsa z nadmiaru tłuszczu (np. szynki, łopatki), korpusów indyczych, itp., itd.
- trybowanie drobiu (np. udka drobiowe), plastrowanie słoniny, łososia (końcówki z regulowaną głębokością cięcia)
- wycinanie ucha środkowego, gałki ocznej, usuwanie łoju, wyciąganie polędwiczki wieprzowej i wielu innych czynności
- do profesjonalnych zastosowań w średniej wielkości oraz dużych zakładach przetwórstwa mięsnego / ubojniach
Zalety urządzenia do trymowania EFA Trimmer 90E:
- lekkie, ergonomiczne, łatwe w obsłudze i bezpieczne w rozważnym zastosowaniu
- jeszcze większa moc i niezwykła efektywność konstrukcji z napędem elektrycznym
- praktycznie bezwibracyjne praca urządzenia
- proste do utrzymania w czystości
Urządzenie spełnia wszelkie normy UE, m.in. normy związane z Bezpieczeństwem i Higieną Pracy.