Proste w obsłudze urządzenie do ręcznego i efektywnego cięcia mięsa. Zwierzęta: woły, krowy, byki, owce, barany, wieprze, świnie, oraz ryby.
Prędkość rotacji noża: 6000 cykli / min.
Posuw noża / Hub: 25 mm
Moc urządzenia: 320 W
Ciśnienie robocze / sieci: 7 bar
Zużycie powietrza podczas pracy: 350 l / min.
Waga: 1,35 kg
Zastosowanie / przeznaczenie:
- do ręcznego oraz niezwykle efektywnego przecinania różnego rodzaju mięsa w warunkach produkcyjnych
- zwierzęta; bydło rogate, tj. woły, krowy, byki, cielęta, a także barany, owce, jagnięta, wieprze, świnie oraz ryby
- idealne narzędzie masarskie, np. do oddzielania świńskiego ogonka od kości
- do profesjonalnych zastosowań w różnej wielkości zakładach przetwórstwa mięsnego
Zalety noża pneumatycznego EFA PK 25:
- lekkie, przenośne, łatwe w obsłudze, skuteczne i bezpieczne w stosowaniu
- praktycznie bezwibracyjna praca (maksymalne tłumienie drgań urządzenia)
- możliwość szybkiej wymiany zużytego ostrza / noża
- niski poziom hałasu
- optymalnie dobrany stosunek wydajności cięcia ostrza do prędkości rotacji noża
- bardzo długi posuw ostrza noża (jego skok), który wynosi w PK 25 aż 2,5 cm
- zabezpieczenie przed niepożądanym, przypadkowym włączeniem urządzenia
Urządzenie spełnia wszelkie normy UE, m.in. normy związane z Bezpieczeństwem i Higieną Pracy.