Lekkie urządzenie na sprężone powietrze, do ręcznej obróbki mięsa; wołowiny, cielęciny, baraniny, jagnięciny, koniny, wielbłądziny, drobiu i ryb.
Średnica tarczy tnącej: 130 mm
Prędkość obrotowa: 1400 obr. / min.
Poziom emisji hałasu: max. 88 dB(A)
Zużycie powietrza podczas pracy: 300 l / min.
Ciśnienie robocze / sieci: 6 bar
Moc urządzenia: 200 W
Długość węża zasilającego: 2,5 metra
Waga: 0,9 kg
Zastosowanie / przeznaczenie:
- czyszczenie kości wieprzowych oraz wołowych, celem odzyskania znacznych ilości wysokiej jakości mięsa
- do ręcznego oczyszczania mięsa z nadmiaru tłuszczu (np. szynki, łopatki), korpusów indyczych, itp., itd.
- trybowanie drobiu (np. udka drobiowe), plastrowanie słoniny, łososia (końcówki z regulowaną głębokością cięcia)
- wycinanie ucha środkowego, gałki ocznej, usuwanie łoju, wyciąganie polędwiczki wieprzowej i wielu innych czynności
- do profesjonalnych zastosowań w średniej wielkości oraz dużych zakładach przetwórstwa mięsnego / ubojniach
Zalety urządzenia do trymowania EFA Trimmer 130D:
- lekkie, ergonomiczne, łatwe w obsłudze i bezpieczne w rozważnym zastosowaniu
- wysoka moc i niezwykła efektywność sprawdzonej już konstrukcji napędu pneumatycznego
- praktycznie bezwibracyjne praca urządzenia
- proste w utrzymaniu w czystości, higieniczne
Urządzenie spełnia wszelkie normy UE, m.in. normy związane z Bezpieczeństwem i Higieną Pracy.